Apartment buildings

Perspective drawing exercise: view from the window.

I think that the hardest part is to draw what i really see, not what i will think that i see.

Image: Tauno Erik
Image: Tauno Erik

Tagasiside:

Kolme majaga joonistuse puhul on tore, et sa muru ja taimede osas oled vaba ja visandlik . Hea oleks kui kujutaksid ka maju erineva intensiivsusega. Kas kõik kolm maja on sama heledad?  Kas sama maja erinevad seinad on ühesuguse heledusega? Mis juhtuks kui päike tuleks välja? Võrreldes seintega, kas katused on heledamad või tumedamad? Tahaksin näha katuse materjali paksust. Pildi kompositsiooni mõttes võiksid veidi nihutada tänavalambi kuplit kõrgemale, et see ei langeks visuaalselt kokku katuse servaga. Kahel esimesel majal paistab, et eri korruste akende vahe on pigem kõrgem kui akna kõrgus. Tagumise maja akende kõrgused mõjuvad pisut liialt suurena võrreldes korruste vahelise kõrgusega. See ei riivaks silma kui teeksid tagumise maja tervikuna pisut hajusamaks, visandlikumaks.  Vasakpoolse maja konstruktsioonjoonisel oled otsaseinale diagonaalid sisse tõmmanud. Need diagonaalid on vajalikud katuse harja tipu konstrueerimiseks. Millegipärast on katuse harja tipp ja väike aken hetkel otsaseina kesktelje suhtes pisut vasakule nihkunud.

Image: Tauno Erik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.