Kõnnõtoro ehk ruupor

Lähteülesanne

Tuntud inimene, kes võru keeles kõnet peab (või teeb mõne muu teo, mis toetab võru keelt), kannaks tema ametit toetavat atribuuti. See peaks sobima kanda nii mehele kui ka naisele. Praegu on sõelale jäänud kolm eset: (jalutus)kepp, kaelaraha ja ruupor (ehk kõnnõtoro). Oleme mõelnud, et ruupor võiks meenutada Pähni kõlakodasid. 

Soovime Tsentrilt tellida puidust/vineerist ruupori kavandi ja töö. Ruupor võiks olla kaheksatahuline, sang küljes. Kuhugi külge peaks saama siduda rahvariidevöö. Ruupor võiks olla 35-40 (50) cm pikk, kerge ja igale tahule võiks kirjutada ühe vana Võrumaa kihelkonna nime: Räpinä, Vahtsõliina, Rõugõ, Harglõ, Karula, Urvastõ, Kanepi, Põlva. Võite ka omalt poolt välja pakkuda, kuidas seda oleks sobilik võrumaalikult kaunistada.

Versioon 1

Versioon 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.